När man väl samlat på sig ett stort antal obetalda lån kickar snöbollseffekten in skapar ett berg av skulder. Viktigt är då att agera snabbt och bestämt för att bryta denna negativa trend. Det bästa du kan göra är att gå igenom de lån du har och sedan lösa ut alla småkrediter. Fokusera i första hand på alla dyra lån du kan samla i bättre avtal. Det är inte helt ovanligt med besparingar med upp till 80-90% på räntekostnaden.

Lösa krediter – hur går det till?

Att lösa ut krediter i förtid innebär att man återbetalar hela lånesumman innan avtalet löpt ut För att du skall ha möjlighet att göra detta måste ha tillgång till det nödvändiga kapitalet alternativt upprätta ett samlingslån. Det innebär helt enkelt att du söker ett nytt större lån som du sedan använder för att betala av dina skulder.

Låna upp till 400 000 kr utan säkerhet

Det finns flera olika aktörer att vända sig till då man bestämt sig för att göra något åt de kostsamma lånen. En av de mest efterfrågade bankerna är Bank Norwegian som ger lån utan säkerhet upp till 400 000 kr. Banken låter även dig som har kreditkortsskulder och smslån samla dessa hos dem.

En annan variant är att du vänder dig till så kallad låneförmedling. De samarbetar med flera olika kreditinstitut, när du sänder in din ansökan om samlingslån får du normalt svar från flera olika kreditbolag som gärna tar emot dig som ny kund. Därefter kan du själv bestämma vilket av dessa avtal som passar dig bäst.